معرفی و اطلاعات کامل شهر کامیاران

11K

کامیاران

کامیاران یکی از شهرهای استان کردستان و مرکز شهرستان کامیاران است که در فاصله ۶۵ کیلومتری جنوب سنندج و ۵۵ کیلومتری شمال شهر کرمانشاه واقع شده‌است. فرهن...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی شهر کامیاران

کامیاران

کامیاران یکی از شهرهای استان کردستان و مرکز شهرستان کامیاران است که در فاصله ۶۵ کیلومتری جنوب سنندج و ۵۵ کیلومتری شمال شهر کرمانشاه واقع شده‌است. فرهنگ این شهرستان نیز مانند سایر نواحی استان کردستان است و مردم آن به زبان کردی تکلم می‌کنند. زبان ساکنان این شهر کردی سورانی است، اما بخشی از مردم شهر از گویشوران هورامی و کلهری هستند.

پیشینه

در دوره حکومت آشوریان کامیاران مطابق با ایالت خارخار، یکی از ایالات کشور آشور بود.

متعاقب جنگ جهانی اول که روس‌ها بخشی از کشور ایران در شمال و ترک‌ها بخش دیگری را در غرب اشغال کردند؛ در محرم سال ۱۳۳۴ قمری، نیروهای ایرانی به سرپرستی شونمام -کونسول آلمان در کرمانشاه- به فرماندهی سردار رشید و سنجرخان که از عشایر روانسر، جوانرود، گشکی و رمشتی تشکیل شده بود و تعدادی از مجاهدان به فرماندهی میرزا غفارخان زنوزی و یگان‌هایی از ژندارم‌های ایرانی به علاوهٔ یگان‌هایی از ارتش عثمانی به فرماندهی محی‌الدین بیگ به نیروهای روسیه به فرماندهی مامانوف در کامیاران حمله کردند. روس‌ها شکست سختی خورده و از راه سنندج به بیجار و از آنجا به زنجان عقب‌نشینی کردند.

تغییرات شهری

طرح جامع شهر کامیاران در جلسهٔ مٰورخهٔ ۲ خرداد ۱۳۴۵ شورای عالی شهرسازی از سوی استاندار استان کردستان پیشنهاد شده و تصویب گردید.

آب و هوا

کامیاران در فصول بهار و پاییز آب و هوای دلپذیری دارد اما زمستان‌های این شهر نسبتاً سرد و تابستان‌ها نیز گرم هستند.

گردشگری

کامیاران دارای ۱۳۰ بنای تاریخی است که ۷۴ اثر آن به ثبت ملی رسیده‌است. کامیاران همچنین دارای ۳۰ منطقه نمونه گردشگری و ۴ روستای هدف گردشگری می‌باشد؛ که زیباترین آن روستایی به نام پلنگان (به زبان محلی پالنگان) است و به آثار طبیعی و همچنین معماری خانه‌های مردمانش مشهور است. همین پتانسیل‌های سبب شده‌است که کامیاران بیشترین درصد بازدید گردشگر در استان و به ویژه در بخش گردشگری روستایی داشته باشد.

کتابخانه‌های عمومی

وحدت

  • تاریخچه

کتابخانه عمومی وحدت در زمینی به مساحت ۲۳۰ متر مربع و زیر بنای ۲۳۰مترمربع در سال ۱۳۷۹ با نظارت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان واقع در ساختمان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کامیاران تأسیس گردید. این کتابخانه دارای بخش‌های از جمله بخش مخزن کتاب، بخش مرجع، بخش کودک و بخش نشریات می‌باشد. جامعه مخاطبان آن همه قشرها جامعه هستند و در حال حاضر تعداد۶۰۵نفر عضو فعال دارد از این تعداد ۲۰۲ نفر مرد بوده و ۴۰۳ نفر هم زن می‌باشداین کتابخانه به لحاظ موقعیت مکانی و دور بودن از مرکز شهر تعداد اعضای آن کم می‌باشداز احاظ منابع موجودهم اکنون. دارای ۱۳۲۵۵عنوان کتاب و ۱۶۴۲۳نسخه کتاب می‌باشد.

  • بخش مخزن

در بخش مخزن سازماندهی و نظم مجموعه آن بر اساس سیستم رده‌بندی دیویی مرتب گردیده و کتاب‌ها در رده‌های کلیات، فلسفه و روانشناسی، دین، زبان، علوم محض، علوم عملی، هنر، ادبیات و تارخ و جغرافیا مرتب شده‌اند و به صورت قفسه باز اداره می‌شود در این بخش اعضای کتابخانه می‌توانند کتاب‌های مورد نظر خود را از طریق سایت کتابخانه به آدرس www.saman.pl.ir جستجو نمایند و شماره راهنمای کتاب مورد نظر را یاداشت کرده و در صور ت موجود بودن کتاب مورد نظر نسبت به درخواست آن اقدام می‌کنند. با استفاده از سایت سامان کتابخانه امکان تمدید کتابه‌های امانت رفته و همچنین رزرو کتاب امکان‌پذیر است.

  • شرایط عضویت: یک برگ فتوکپی شناسنامه یا کارت ملی – یک قطعه عکس ۳ در ۴
  • شهریه سالانه: مبلغ ۴۵۰۰تومان
  • فعالیت‌های جانبی کتابخانه

برگزاری نشت کتابخوان، برگزاری کلاس قصه گویی و نقاشی به مناسبت‌های مختلف، برگزاری مسابقات کتابخوانی، رونمایی از کتاب و معرفی کتاب‌های ماه، بازدید مدارس از کتابخانه و معرفی و آشنایی آنهابا کتابخانه توسط کتابداران، نشست کتابخوان مدرسه‌ای و…

  • سالن مطالعه

سالن مطالعه این کتابخانه به مساحت ۶۰متر مربع جهت استفاده مراجعین به صورت شیفت زوج (مخصوص بانوان) و فرد (مخصوص آقایان) دایر می‌باشد.

  • بخش مرجع

شامل کتاب‌های مرجع از جمله دایره امعارفها، فرهنگ نامه‌ها، دانشنامه‌ها می‌باشد که فقط داخل کتابخانه قابل استفاده است و امانت داده نمی‌شود. لازم است ذکر شود که بخش مرجع این کتابخانه به صورت کنار مجموعه در کنار بخش مخزن قرار گرفته‌است.

  • بخش نشریات

شامل روزنامه‌ها و مجلات می‌باشد که به صورت الفبایی عنوان داخل قفسه مخصوص نشریات مرتب شده‌اند

  • بخش کودکان

بخش کودکان در کتابخانه وحدت به صورت کنار مجموعه است و شامل انواع کتاب کودکانه در رده‌های سنی مختلف می‌باشد.

  • ارتباط با ما

آدرس: خ خلفای راشدین اداره ارشاد اسلامی شهرستان کامیاران کتابخانه وحدت

تلفن: ۰۸۷۳۵۵۳۸۲۹۱

شهید نعمتی

فجر

پانویس

منابع

  • بیات، کاوه. «عباس خان سردار رشید و کردستان (۱۲۹۴–۱۳۰۴ شمسی)». گنجینه اسناد، ش. ۵و۶ (۱۳۷۱): ۲۰ تا ۳۴. 
  • اذکائی، پرویز. «نساهان باستان». ایران شناخت، ش. ۱۳ (۱۳۷۸): ۷۲ تا ۱۰۷. 

خاطرات شما از سفر به کامیاران نگارش خاطره

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این شهر سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.