373
ثمرین شهری از توابع بخش ثمرین شهرستان اردبیل در۱۶کیلومتری شمال غرب استان اردبیل قرار گرفته است. دراسفند ۱۳۸۸ براساس تصویب هیئت وزیران به ...
ثمرین شهری از توابع بخش ثمرین شهرستان اردبیل در۱۶کیلومتری شمال غرب استان اردبیل قرار گرفته است.
دراسفند ۱۳۸۸ براساس تصویب هیئت وزیران به بخش تبدیل شد؛ و در سال ۱۳۹۶به شهر تبدیل شد. ثمرین دارای شرایط اقلیمی مناسب برای کشاورزی و دامداری میباشد. با توجه به این که در ۱۸ کیلومتری کوه سبلان قرار گرفته، دارای چشمههای فراوان است. بهطوریکه علیرغم لولهکشی آب همچنان مردم از این چشمهها مراقبت نموده و مورد استفاده قرار میدهند. ثمرین توسط جاده ای آسفالتی به اردبیل متصل شدهاست. ثمرین از امکاناتی همچون بانک و دکلهای مخابراتی اینترنت پرسرعت و همچنین کارخانه نمایندگی فروش لاستیک شرکت ایران تایر و تجهیزات وماشین آلات کشاورزی برخوردار است زبان مردم آن ترکی است و مردمان آن بسیار مهربان،خونگرم و مهمان نواز هستند.در جنگ هشت ساله جوانان زیادی از دیار ثمرین رهسپار جبهه شدند ودر این راه شهدای زیادی را تقدیم کشور عزیزمان کرده است. ثمرین دارای هفت کوچه یا محله به نامهای حسینآباد، اورتا کوچه، پیرقلی لو، جبرائیل، قاراخانلو، صادقلو و حسین آل لو میباشد. بیشتر مردمان ثمرین به تهران مهاجرت کرده اند .
دهستان غربی به مرکزیت ثمرین یکی از مناطقی بود که به مرکز فعالیت فرقه دموکرات آذربایجان در سال ۱۳۲۴ تبدیل شده بود. عدهای از کشاورزان با توجه به وعدههای دموکراتها، به آنها پیوسته، مسلح شدند و در غائلهٔ خونین اشغال پادگان مشگین شهر شرکت کردند. پس از فرار پیشهوری و ختم غائله، مردم روستا هفده نفر شرکت کنندگان در غائله مشگینشهر و سران فرقه در دهستان را تحویل نیروهای ارتش دادند که همگی اعدام شدند.
مساحت بنای اصلی حدود ۱۶ متر مربع و مصالح مصرفی خشت و کاهگل بوده که در زمین لرزه اسفند ماه سال ۱۳۷۵هجری شمشی تخریب شدهاست. مقدمات احداث بنای جدید به همت اعضای شورای روستا فراهم آمده بود که در حال حاضر (سال۱۳۸۹) به صورت نیمه کاره رها شدهاست. مصالح مصرفی در بنای جدید به صورت عمده، آجر است.
علی نیکزاد
اکبر نیکزاد
در بهمن ماه ۱۳۹۹ درختهای کهنسال چنار و گردو در شهر ثمرین در فهرست آثار ملی کشور جزو میراث طبیعی به ثبت رسید.
تبدیل روستا ثمرین به شهر