معرفی و اطلاعات کامل شهر منوجان

17.8K

منوجان

مَنوجان(مینوجهان) شهری است در استان کرمان. این شهر مرکز شهرستان منوجان در این استان است. جمعیت منوجان بنا بر سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، برا...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی شهر منوجان

منوجان


مَنوجان(مینوجهان) شهری است در استان کرمان. این شهر مرکز شهرستان منوجان در این استان است. جمعیت منوجان بنا بر سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، برابر ۱۵٫۶۳۴ نفر است. این شهر با داشتن سد، رودخانه فصلی و آبشار طبیعی شهری زیبا است.

موقعیت جغرافیایی شهرستان منوجان

این شهرستان با وسعتی معادل ۷۵۰۰ کیلومتر از جنوب و غرب با شهرستانهای رودان استان هرمزگان و از شمال و شرق با[ شهرستان کهنوج همسایه می‌باشد. موقعیت جغرافیایی این شهرستان ۷۰–۵۷ و طول شرقی ۲۴–۱۷ عرض شمالی است با توجه به نزدیکی این شهرستان به دریا، آب وهوای آن عمدتاً گرمسیری و مرطوب با رطوبت ۶۰ تا ۵۹ درصد در فصلهای مختلف با متوسط حرارت ۵۰+ و ۳- می‌باشد فصل بارندگی شهرستان از آبان تا اردیبهشت ماه ادامه دارد و در فصل تابستان هم کم و بیش تحت تأثیر باران‌ها و طوفان‌های موسمی حاصل از اقیانوس هند قرار می‌گیرد.
از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۹۰ به دلیل بروز خشکسالی این نظم بهم ریخته و نزدیک به ۱۳ سال است که منطقه تحت تأثیر یک خشکسالی ۱۰ساله با کمبود شدید آب مواجه شده‌است.

از نظر تقسیمات کشوری این شهرستان دارای دو بخش مرکزی و آسمینون می‌باشد که مجموعاً ۱۰۸ روستا و آبادی را شامل می‌شود. در این شهرستان یک شورای شهر، یک شورای شهرستان، دو شورای بخش، ۶۴ شورای اسلامی روستایی به فعالیت مشغولند و شامل ۶دهستان به ترتیب قلعه، نودژ، بجگان، دهگان، گشمیران و چاه شاهی می‌باشد.

کمبود آب از مهم‌ترین مشکلات شهرستان منوجان است.

جاذبه‌های تاریخی

  • قلعه تاریخی منوجان

عبدالله بن احمد مقدسی، جهانگرد و جغرافی‌نویس عرب سده چهارم هجری، در کتاب احسن التفاسیم فی معرفه الاقالیم منوجان را دیاری آباد معرفی کرده که مردم شهرهای دیگر برای گردش به آن‌جا می‌روند و نوشته‌است: «منوقان خود، در دو سوی درهٔ خشک کلان جای دارد که یکی گویین و دیگری زامان نام دارد و در میان آن دو دژ جامعی همانند هست.»

اماکن مذهبی منوجان عبارتند از: شاه اشرف، بی‌بی طیبه، امامزاده حضرت عباس و امامزاده شاه سلطان سیف الدین، که قدمتشان به چندصد سال قبل بر می‌گردد.
محصولات این شهرستان مرکبات و سیفی جات می‌باشد شهرک امام خمینی یکی از قدیمی‌ترین محله‌های این شهرستان است که در حاشیهٔ رودخانه جلال‌آباد قدیم قرار دارد. شهرستان منوجان از نظر نوع پوشش لباس شباهت بسیار زیادی با شهر بندرعباس دارد که به علت نزدیک بودن بندرعباس نسبت به مرکز استان شهر کرمان است

زیارت پیرگشمیران

پانویس

یادکرد

منابع

  • اطلس گیتاشناسی استان‌های ایران، تهران: گیتاشناسی، ۱۳۸۳.
  • جایگاه و بلندا
  • «موقعیت جغرافیایی و جمعیتی منطقه منوجان». شهرداری منوجان. بازبینی‌شده در ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۱. 

خاطرات شما از سفر به منوجان نگارش خاطره

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این شهر سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.