حوض‌ماهی

288

حوض‌ماهی

روستای حوض‌ماهی، (Hoz Mahi) روستایی تاریخی با قدمت بیش از ۷۰۰ سال است، که در نزدیکی شهرستان مبارکه و در ۶۰ کیلومتری جنوب غربی شهر اصفهان واقع شده است....

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی روستای حوض‌ماهی

حوض‌ماهی

روستای حوض‌ماهی، (Hoz Mahi) روستایی تاریخی با قدمت بیش از ۷۰۰ سال است، که در نزدیکی شهرستان مبارکه و در ۶۰ کیلومتری جنوب غربی شهر اصفهان واقع شده است. این روستا دارای کمتر از ۷۰ نفر جمعیت است و به همراه روستاهای آبرو، لاو و قلعه سفید در تقسیمات کشوری جزء دهستان طالخونچه می‌باشد.

نام این روستا از حوضی گرفته شده است که در جنوب روستا و در نزدیکی کوهی به نام سکو پهن، قرار دارد. ابعاد این حوض تقریباً ۱۵ در ۱۵ متر و عمق آن نزدیک یک متر است، که معمولاً آب تا نیمی از عمق آن را فرا گرفته است. آب این حوض از چشمه‌ای در کنار آن فراهم می‌شود که تا کنون با وجود خشک‌سالی‌های متعدد جریان آب آن متوقف نشده است. شغل اصلی اهالی روستا دام پروری و در گذشته فروش ماهی بوده است . در گذشته به دلیل کم شدن آب چشمه مردم روستا به این باور رسیدند که این چشمه هدیه پیغمبر خداست و نباید از آن کسب درآمد کرد برای همین از آن به بعد شکار و فروش ماهی های حوض ممنوع شد.

روستای حوض‌ماهی در سال ۱۳۸۶ بنا بر مصوبهء دولت، بعنوان منطقه نمونه گردشگری استان اصفهان شناخته شده است.(تصویبنامه 41478/ت37485)

عقاید و باورهای مردمی

ماهی‌ها : حوض واقع در این روستا، دارای ماهی‌های درشت قرمز و خاکستری رنگی است که بنا بر اعتقاد اهالی، نباید مورد آزار قرار بگیرند یا شکار شوند.

زیارتگاه : در کنار حوض این روستا، زیارتگاه کوچکی وجود دارد که اهالی حاجت‌های خود را با توسل به آن می‌جویند. اهالی روستا معتقد هستند که این زیارتگاه خوابگاه عُزَیر (Ozayr) نبی است. (بنا بر اعتقاد مسلمانان عُزَیر، یکی از پیامبران خدا است . در آیهٔ ۲۵۹ سورهٔ بقره در قرآن کریم، داستان تردید او دربارهٔ زنده شدن مردگان پس از مرگ، ذکر شده است. عُزَیر به فرمان خداوند، به مدت ۱۰۰ سال در مکانی به خواب می‌رود -میمیرد- و دوباره به امر خداوند زنده می‌شود، خداوند از این واقعه بعنوان نشانه‌های خود برای مردم یاد می‌کند ). اهالی روستا معتقدند که چشمهٔ آب کنار حوض در اثر برخورد عصای عُزَیر نبی جوشیده است.

تپهٔ خونی : در نزدیکی حوض، تپه‌ای با خاک قرمز رنگ وجود دارد و به گفتهٔ اهالی محل کشته شدن حضرت یحیی یکی از پیامبران خداست.

تاریخچه

قدمتی روستای حوض‌ماهی بیش از 700 سال است و در زمان حمله روس ها به ایران مورد هجوم واقع شده است.

نگارخانه

پانویس

جستارهای وابسته

  • فهرست مناطق نمونه گردشگری استان اصفهان

پیوند به بیرون

  • موقعیت روستای حوض‌ماهی بر روی نقشه
  • لغت‌نامه دهخدا
  • پورتال سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان

خاطرات شما از سفر به حوض‌ماهی نگارش خاطره

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این روستای سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.