طویستان

312

طویستان

طویستان روستایی است که در استان اردبیل، شهرستان خلخال، بخش خورش رستم، دهستان خورش رستم جنوبی قرار دارد. جمعیت بر اساس سرشماری سال ۱۳۸...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی روستای طویستان

طویستان

طویستان روستایی است که در استان اردبیل، شهرستان خلخال، بخش خورش رستم، دهستان خورش رستم جنوبی قرار دارد.

جمعیت

بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت این روستا ۲۶۸ نفر با ۵۶ خانوار بوده‌است.

موقعیت جغرافیایی

روستای طویستان در جنوب شهرستان خلخال بخش خورش رستم جنوبی (جنوب استان اردبیل) و در فاصله تقریبی ۸۰ کیلومتری از این شهرستان و ۳۵ کیلومتری جنوب شهر هشجین؛ عرض جغرافیایی ۴۸ درجه و ۲۷ دقیقه و طول جغرافیایی ۳۷ درجه و ۱۴ دقیقه واقع شده و در ارتفاع ۱۱۸۳ متری از از سطح دریا قرا دارد. فاصله این روستا از جاده آسفالته حدود ۵ کیلومتر می‌باشد

روستای طویستان (Tovistān) از آبادی‌های دهستان خورش رستم جنوبی از بخش خورش رستم شهرستان خلخال است که در قسمت جنوبی شهرستان خلخال و در فاصله تقریبی۸۰ کیلومتری مرکزشهرستان و ۳۵ کیلومتری جنوب شهر هشجین در ۳۷ درجه و ۱۴ دقیقه و ۵۶ ثانیه عرض شمالی و ۴۸ درجه و ۲۷ دقیقه و۳۴ ثانیه طول شرقی در ارتفاع ۱۱۹۵ متری از سطح دریا واقع شده‌است. از سمت شمال به گول لوجه، ازسمت غرب به نمهیل، از سمت جنوب به رودخانه قیزیل اوزه ن و از سمت شرق به پیشگمان منتهی می‌شود.

راه ارتباطی طویستان در قسمت منتهی به روستا خاکی است و روستا در فاصله ۵ کیلومتری جاده آسفالته قرار دارد. بنا برپاره‌ای نقل قول‌ها طویستان یکی از قدیمی‌ترین روستاهای منطقه محسوب می‌شود.وجود ذاغه ها، گورستان ها و قنات های متعدد در روستا همه نشان از مستند بودن تاریخی بودن روستای طویستان است . از زمان قدیم بیشتر مردم این روستا عشایر بوده و برای تأمین معاش اقدام به کوچ می‌کردند. شغل اصلی مردم روستا در آن زمان دامداری و کشاورزی بوده که در بعضی سالهای کم‌آبی و خشک، مردم جهت چرای دامهای خود در نیمه اول سال به ییلاق پیازاری (دامنه‌های کوه آغ داق) و در نیمه دوم سال به قشلاق (اطراف رودخانه قیزیل اوزه ن) کوچ می‌کرده‌اند. طویستان درسرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵دارای ۵۶ خانوار با ۲۶۸ نفر جمعیت بود که ۱۲۶ نفرآن مرد و۱۴۲ نفر زن بودند این تعداد جمعیت درسرشماری سال ۱۳۹۰ به ۵۷ خانوار با ۲۴۲ نفر کاهش می‌یابد. امکانات تحصیلی در مقطع ابتدایی برای اهالی فراهم است واهالی علاوه بر آب آشامیدنی لوله کشی شده به شبکه سراسری برق دسترسی دارند.

زبان

مردم روستای طویستان به زبان "ترکی آذربایجانی" تکلم میکنند


منابع

  • «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.

خاطرات شما از سفر به طویستان نگارش خاطره

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این روستای سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.