مینق

1K

مینق

مینق یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان بدوستان شرقی بخش مرکزی شهرستان هریس واقع شده‌است. این روستا که در11 کیلومتری شهرستان...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی روستای مینق

مینق

مینق یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان بدوستان شرقی بخش مرکزی شهرستان هریس واقع شده‌است.

این روستا که در11 کیلومتری شهرستان هریس (جاده قدیم هریس) قرار دارد از طرف شمال با روستاهای صومعه ،اسبخان وخلج واز طرف جنوب با روستاهای سرای ، پارام وبیلوردی واز طرف شرق با روستاهای مقصودلو و ترکایش واز طرف غرب با روستاهای نمرور و ینگجه همسایه است.

مردم مینق درزمینه کشاورزی از جمله گندم وجو بیشترین فعالیت خودرا در سال داشته ودرمنطقه بیشترین سهم تولید کشاورزی با بهره مندی از دو سد آب دربهترین منطقه آب وهوای بدوستان دارند.

صنعت فرش نیز همانند مرکز شهرستان و سایر شهرها و روستاهای شهرستان هریس در این روستا سابقه و قدمتی دیرینه داشته و اهالی به تولید فروش دستباف در کنار کار کشاورزی مشغول هستند و نقشه های مختلف فرش من جمله قاجاری، کناره، تاجری و ... در این روستا تولید می شود.

گورستان مینق یکی از آثار این روستا محسوب می‌شود و روستای مینق نیز مثل سایر روستاها و شهرهای استان سابقهٔ دیرینهٔ مذهبی دارد.

منطقه گردشگری و کویر گونه آق_قوم در مساحت ۱۲۰هکتار در منطقه کویری آق‌قوم در۸۰ کیلومتری شهر تبریز و ۱۰کیلومتری شهرستان هریس در روستای مینق واقع شده است. همچنین اثرباستانی قلعه مخروبه معروف به " قلعه جوق" که بنابه برخی منابع یکی از قلاع ساخته شده در زمان اسکندر مقدونی بوده و با زلزله مهیب آذربایجان مخروب شده است اشیاء عتیقه و باستانی را در خود جای داده است.

در وقفنامه ربع رشیدی روستای مینق را جزو موقوفات شیخ رشید الدین فضل الله همدانی وزیر دربار هولاکوخان مغول به اولاد خود معرفی نموده و در این کتاب به موقعیت و اهمیت تاریخی و وفور آب و منابع طبیعی در آن اشاره شده است.

رودخانه دائمی روستای مینق که از کوههای بالادست روستا از سلسله کوههای قوشا داغ سرچشمه میگیرد در طول سال از وسط روستا جریان دارد اما بخاطر خشکسالی ها و کمبود بارندگی در سالهای اخیر و تعرض غیرقانونی روستاهای بالادست و انحراف آب از مسیر رودخانه موجب شده این رودخانه نیز مثل سایر رودخانه های ایران در فصل تابستان با کمبود آب مواجه شده و تا مرز خشک شدن رفته است.

آب شرب این روستا نیز متاسفانه علیرغم بهره مندی از منابع زیرزمینی آب و داشتن قنات و کاریزهای قدیمی به دلیل خشکسالی و استفاده نادرست از منابع آب در تابستانها با قطعی مواجه میگردد که نیازمند رسیدگی و نظارت کافی از سوی اداره آب و فاضلاب شهرستان و نهادهای ذی مدخل می باشد.

باد معروف به "مه یلی" که از شمال به جنوب جریان دارد اغلب ایام سال در این روستا می وزد که موهبت الهی برای تولید نیرو محسوب می گردد که از چشم مسولان مغفول مانده است.

منابع

  • فرهنگ جغرافیائی ایران ج ۴
  • «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.

خاطرات شما از سفر به مینق نگارش خاطره

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این روستای سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.