معرفی و اطلاعات کامل شهر زنوز

8K

زنوز

زُنوز (به ترکی آذربایجانی: زنوز) یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در بخش مرکزی شهرستان مرند واقع شده‌است. یکی از بی نظیرترین و زیبا تر...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی شهر زنوز

زنوز

زُنوز (به ترکی آذربایجانی: زنوز) یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در بخش مرکزی شهرستان مرند واقع شده‌است.

یکی از بی نظیرترین و زیبا ترین مناطق گردشگری ایران و جهان است که به دلیل آب و هوا و درختان میوه شهرت جهانی پیدا کرده است. زنوز تعریفی نیست بلکه باید این شهرستان را از نزدیک دید و عاشقش شد.

جمعیت این شهر بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵ خورشیدی، ۲٬۶۱۸ نفر بوده‌است که از این تعداد ۱٬۲۴۲ نفر مرد و ۱٬۳۷۶ نفر زن بوده‌اند، که از این که در قالب ۸۲۶ خانوار، ساکن این شهر بوده‌اند. شهر زنوز در ۲۵ کیلومتری شمال مرند و ۱۰۰ کیلومتری شمال تبریز واقع شده‌است. گفته می‌شود آرامگاه حضرت یونس در شهر زنوز است و نام شهر زنوز از نام یونس گرفته شده‌است، که یونوس تبدیل شده به یونوز یا زنوز.

این شهر از سابقه تاریخی طولانی برخوردار است و بنظر می‌رسد سابقه سکونت در آن به هزاره چهارم قبل از میلاد می‌رسد

جدآقای خامنه ای نیز در این شهرستان به خاک سپرده شده است.

اقتصاد

اقتصاد زنوز برپایهٔ کشاورزی، دامداری و زنبورداری استوار است و محصولاتش، به ویژه سیب آبدار زنوز، شهرت جهانی پیدا کرده‌است. صنعت سرامیک‌سازی زنوز، از دیرباز در سطح کشور معروف بوده‌است، ولی امروزه از رونق خوبی بهره‌مند نیست.

معادن

زنوز دارای توده معادن غنی و سرشار کائولن است و ذخایر معادن این شهر، به شهرهای دیگر ایران و به کشورهای دیگر، صادر می‌شود. البته خود زنوز از این معادن بهره زیادی ندارد.

شهرداری

شهرداری زنوز از سال ۱۳۲۲ خورشیدی دایر شده‌است و این شهر، یکی از اولین شهرهای استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود که صاحب شهرداری شده‌اند. اولین شهردار زنوز، «علی‌اکبر احمدی زنوز» بوده‌است.

مساجد

با توجه به رواج مذهب شیعه، مساجد زیادی در این شهر وجود دارند. از جمله آن‌ها می‌توان به مسجد سادات (سیدلر)، مسجد ملا عزیز، مسجد کارخانه، مسجد حاجی، مسجد شیخ، مسجد حاج علی اکبر ومسجد حاج آقا بیگ و مسجد جامع زنوز نام برد.

محلات

زنوز از ۴ محله خان خواجه، سیدلر، میرجان و دیبین تشکیل شده‌است که در مجموع از ۸ بلوک شهری متشکل است.

زبان

زبان اصلی مردم زنوز ترکی آذربایجانی است.

توابع

روستاهای زنوزق، درق، زمهریر، کوه کمر، هاوستین، دارانداش و هریس از جمله توابع شهر زنوز هستند.

منابع

ویکی‌سفر زنوز

خاطرات شما از سفر به زنوز نگارش خاطره

  • محمد بَی

    جمعه, 06 آبان 1401

    زۇنوز دوْغۇ آزربایجانؽن گؤزل بیر شهر لریندن دیر مرند_جۇلفا یوْلۇندا. بۇ شهر دوْغۇ قۇزئی دن قاراداغ بؤلگه‌سینه یاپؽشؽب دؽر(سیه‌رود_جۇلفا و خاروانا_ورزیقان) زۇنۇز گزمک اۆچۆن چوْخ یاخشؽ بیر سئچیم دیر؛نییه کی اوْردا قشح بۇلاق‌لار،قیه‌لر،شلاله لر و زۇنۇز چایؽ(سد زنوز) وار. زنۇزدا گئجه قالماق اۆچۆن اقامتگاه قؽزؽل قاپؽ و بیر ایکی هوْتئل وار. بۇ شهرین ائله گؤزل یاپؽمؽ(ساختارؽ) و طبیعی گؤرۆنتۆ لری وار کی اینسانؽ شاشقؽندؽرؽر. زۇنۇزۇن سوْقت‌لریندن آلما،اریح،اریح قاخؽ،قئیسی و لاواشا آد آپارماق اوْلار. ضیمنن بۇنۇ دا دئمه‌لی ام من نه مرندلی ام نه زۇنۇزلۇ آما بۇرایا چوْخ گلمیشم و بۇردان چوْخ دادلؽ آنؽ لارؽم وار. سؤزۆمۆن سوْنۇندا سیزدن ایسته‌ییرم جۇلفایا گئدن یوْلدا حتمن بۇ گؤرمه‌لی شهره گلین و گزین و اؤز آددؽم‌لارؽزلا بۇ شهره کئچمیش‌دن چوْخ‌راق صفا وئرین. اۇلۇ تانرؽ‌نؽن آمانؽندا ساغ قالؽن و شاد یاشایؽن. یازان: محمد بَی آزربایجان‌لؽ

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این شهر سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.