تلخاب (فراهان)

802

تلخاب (فراهان)

تَلخاب شهری از توابع بخش مرکزی شهرستان فراهان در استان مرکزی است. جمعیت بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر 3681 نفر (1162خانوار...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی روستای تلخاب (فراهان)

تلخاب (فراهان)

تَلخاب شهری از توابع بخش مرکزی شهرستان فراهان در استان مرکزی است.

جمعیت

بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر 3681 نفر (1162خانوار) بوده‌است؛ که از این میان 1860نفر مرد و 1821 نفر زن می‌باشند.

موقعیت جغرافیایی و آب و هوا

تلخاب تا شهر فرمهین ۳۱، تا اراک ۷۶ و تا تفرش ۷۶ کیلومتر فاصله دارد. ارتفاع شهر تلخاب از سطح دریا ۱۹۶۵ متر و آب و هوای آن معتدل مایل به سرد می‌باشد. وسعت این شهر حدود ۲۰۰ کیلومتر مربع است.

همسایه‌ها

از شمال با روستای آرزومند و از جنوب با روستای شیرین‌آباد و شتریه، از شرق با روستای چاقر، فشک و کاظم‌آباد و از غرب با شهر خنجین و روستای رکین و ضیاآباد همسایه می‌باشد.

زبان

زبان اصلی این شهر زبان خلجی می‌باشد و به علت همجواری با روستاهای ترک دیگر زبان ترکی آذربایجانی نیز در این منطقه رواج دارد.

خاندان

مردم این شهر از چندین طایفه تشکیل شده‌است. از جمله: نظری، جعفری ، حاتم خانی، تمرچی، تکنه‌ای، عابدینی، علی حسینی

کوه‌ها

از کوه‌های این شهر می‌توان به کوه پریز (فیروز) و پیرک در شمال تلخاب، کوه یلان تپه در جنوب غربی، کوه یوزلیک تپه در شرق و کوه دربند چسبیده به شهر و کوه قارشو، تپه دونه و قوش قیه سی اشاره کرد.

غارها

در غرب تلخاب دو غار با نام‌های بالا دام دام (دام دام کوچک) و یکه دام دام (دام دام بزرگ) وجود دارد که حدود ۱۵۰۰ متر از هم فاصله دارند و پیشینیان معتقد بودند این دو به هم متصل هستند. برخی دیگر از اهالی معتقدند که زیر این شهر غار بزرگی وجود دارد که دهانه آن هنوز پیدا نشده‌است. برای اثبات این مدعا می‌توان به چاه‌هایی که اهالی کنده‌اند و زیر آن‌ها خالی شده و به دالان‌های بزرگی رسیده‌است، اشاره کرد.

گسل معروف تلخاب نیز با همین نام از این شهر می‌گذرد.

مزارع

این شهر تعداد ۸۵ مزرعه دارد. از جمله: مکینه، تکنه، یوسف‌آباد، کیت کمر، قاراکمر، گاداملوق، و…

آب معدنی

چشمه آب معدنی گازدار این شهر زبانزد خاص و عام است. آب این چشمه در تمام فصول سال جاری است و مردم شهر از گذشته‌های دور از آن برای آشامیدن استفاده می‌کرده‌اند. با وجود ایجاد شبکه آب لوله‌کشی، بسیاری از مردم شهر هنوز هم از آب این چشمه برای آشامیدن و تهیه دوغ سنتی استفاده می‌کنند.

نام تلخاب نیز به دلیل ته مزه تلخی است که آب این چشمه دارد.

این چشمه در مرکز شهر قرار دارد.

منابع

  • وب سایت شهرستان تفرش

جستارهای وابسته

  • شهرستان فراهان

خاطرات شما از سفر به تلخاب (فراهان) نگارش خاطره

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این روستای سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.