معرفی و اطلاعات کامل شهر ورنامخواست

4.2K

ورنامخواست

شهر ورنامخواست یکی از هشت شهر منطقهٔ لنجان در جنوب مرکز شهرستان لنجان و جنوب غربی استان اصفهان و در۱/۵ کیلومتری مرکز شهرستان لنجان در محور ارتباط...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی شهر ورنامخواست

ورنامخواست


شهر ورنامخواست یکی از هشت شهر منطقهٔ لنجان در جنوب مرکز شهرستان لنجان و جنوب غربی استان اصفهان و در۱/۵ کیلومتری مرکز شهرستان لنجان در محور ارتباطی ریز ـ مبارکه بر روی جلگهٔ رسوبی زاینده رود واقع شده‌است. از لحاظ مختصات جغرافیائی در طول "۲۱ و °۵۱ و عرض °۲۲ و °۳۲ قرار گرفته و نواحی شمال غربی شهر توسط ارتفاعات نه چندان بلند معروف به کوهچهٔ کلودان مشرف به زاینده رود محصور گردیده‌است. اختلاف ارتفاع آن از سطح دریا ۱۷۵۰ متر است و محدودهٔ جغرافیائی آن طبق یک نقشه و کروکی قدیمی به نقاط ذیل می‌رسید: از شمال به زاینده رود، از شرق به اراضی کشاورزی و روستائی آشیان، از جنوب به مجتمع صنایع دفاع و از غرب به اراضی کشاورزی چمگردان و سده و دره میر آبی ورنامخواست منتهی گردیده‌است. ورنامخواست بعلت قرارگرفتن در کنار رودخانهٔ زاینده رود و برخورداری از اراضی حاصلخیز یکی از نواحی پر رونق کشاورزی در استان اصفهان محسوب می‌گردد.

نام‌گذاری

نام ورنامخواست مبین قدمت زیاد آن می‌باشد و حتی بنای آن را قبل از دوره ساسانیان می‌دانند اما چنانچه از قرائن برمی آید (ور) در زبان فارسی به معنی خانه، قلعه و قصر است که در آن افراد نامدار و دلیری زندگی می‌کرده‌اند. روستاها و آبادی‌های منطقه را در گذشته با پسوند ورنامخواست می‌شناختند مانند ریز ورنامخواست یا سده ورنامخواست، کلمه ورنامخواست خاص این شهر می‌باشد و در هیچ‌کجای ایران چنین نامی وجود ندارد و کلمه غلام خاص که در گذشته در لهجه‌های محلی برآن اطلاق می‌شد یک تحریف بیجاست و نام درست آن برحسب دفاتر دیوانی و مالیاتی ورنامخواست است.

زبان

زبان مردم بومی شهر ورنامخواست فارسی است با تأثیر از گویش محلی. این گویش محلی زیرمجموعه‌ای است از زبان‌های ایرانی مرکزی.

آثار و بناها

  • امامزاده سیّد ابراهیم: سیّدابراهیم ابن سیّد بهاءالدین محمدابن الامام موسی ابن جعفر

تاریخ دقیق ورود و همچنین تاریخ دقیق وفات امامزاده سید ابراهیم در ورنامخواست به‌درستی معلوم نیست که در چه سنه‌ای رخ داده‌است. بنا به سابقه موجود در ادارة اوقاف زرین شهر مربوط به سنه ۴۲۴ هجری قمری مکتوب گردیده‌است.

  • مسجد سرآب و حاج جلال
  • کبوترخانه (برج)
  • قلعه‌های قدیمی

از مشاهیر و نام آوران این شهر می‌توان به افراد زیر اشاره کرد:رضا قاسمی ورنامخواستی


ویژگی‌های جمعیتی و اجتماعی

وضعیت شهر ورنامخواست در دیدگاه اداری ـ آماری همواره در حال تغییر بوده‌است. ورنامخواست در سالهای ۴۵ و ۵۵ بنا به تعبیر آماری که نقاط مسکونی بیش از ۵۰۰۰نفر را جزء نقاط شهری به حساب آورده، به عنوان شهر شناخته می‌شود ولی در آمارگیری سال ۱۳۶۵ از آنرو که فاقد شهرداری بوده جزء مناطق روستائی بحساب امده‌است پس از آن با برخورداری از شهرداری در سال ۱۳۶۸ طی مصوبه هیئت وزیران به شماره ۶۳۰۴/ت ۱۲۳ مورخ ۲۵/۲/۱۳۶۸ به عنوان شهر شناخته می‌شود.

منابع

  • شهرداری ورنامخواست
  • اطلس گیتاشناسی استان‌های ایران، تهران: ۱۳۸۳ خ.
  • مختصات و ارتفاع
  • پیش‌شماره

خاطرات شما از سفر به ورنامخواست نگارش خاطره

  • چهارشنبه, 01 آذر 1402

    قید کردن کلمهء شهر قبل از نام ورنامخواست هنوز در بعضی از سایت ها که بدون سواد لازم و اطلاعات کافی در خصوص این شهر بزرگ با فرهنگ بسیار بسیاز غنی و مردمان سخت کوش و جهادگر متاسفانه اقدام به قید ذکر این شهر با شکوه و با قدمت میکنند امری غیر قابل گذشت است . اطلاع رسانی کنید به اصحاب رسانه شهر ورنامخواست یکی از شهرهای شهرستان لِنجان از استان اصفهان است . تشکر فراوان

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این شهر سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.