معرفی و اطلاعات کامل شهر اژیه

5.3K

اژیه

شهر اژیه با جمعیت ۴۵۰۰ نفری در ٢۵ کیلومتری شهرستان ورزنه و ۷۵ کیلومتری شرق شهر اصفهان در بخش جلگه قرار دارد. محل این شهر در خاور استان اصفهان و در منطقه...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی شهر اژیه

اژیه


شهر اژیه با جمعیت ۴۵۰۰ نفری در ٢۵ کیلومتری شهرستان ورزنه و ۷۵ کیلومتری شرق شهر اصفهان در بخش جلگه قرار دارد. محل این شهر در خاور استان اصفهان و در منطقه‌ای کویری است. فاصله این شهر تا تالاب بین‌المللی گاوخونی ۵۵ کیلومتر و تا شهر ورزنه ۲۵ کیلومتر می‌باشد.

موقعیت جغرافیایی شهر

شهر اژیه از توابع شهرستان اصفهان واقع در بخش جلگه اصفهان در فاصلهٔ ٢۵ کیلومتری غرب شهرستان ورزنه و ۷۵ کیلومتری شرق اصفهان و در مرکز منطقهٔ حاصلخیز رود شتین، مابین پنج مرکز بخش جلگه، کوهپایه، بن‌رود، جرقویهٔ علیا و جرقویهٔ سفلی بر روی مدارهای ۵۲٫۳۷۸۶ طول شرقی و ۳۲٫۴۴۰۶ عرض شمالی در ارتفاع ۱۴۸۰متری سطح دریا قرار دارد، رودخانهٔ زاینده‌رود که از سلسله جبال زاگرس سرچشمه می‌گیرد پس از مصفا نمودن شهر اصفهان راهی دیار شرق می‌گردد و اولین شهری که زاینده‌رود از وسط آن می‌گذرد شهر اژیه است. اژیه بر سر چهارراه ارتباطی مراکز بخش و نقاط شهری، روستایی شرق اصفهان واقع شده‌است و از همین لحاظ رفت‌وآمد از سایر نقاط به این شهر بسیار آسان صورت می‌گیرد. اژیه یکی از شهرهای منطقهٔ شرق اصفهان است که مناسب‌ترین کانون طبیعی فرهنگی اقتصادی و اجتماعی این محدوده شناخته می‌شود. وجود برج‌های کبوترخان در حاشیهٔ زاینده‌رود پل قدیمی شهر صحرای سرسبز و مردمی سخت‌کوش از ویژگی‌های دیگر این شهر است.

آثار باستانی و اماکن سیاحتی زیارتی اژیه

آثار باستانی شهر اژیه شامل: برج‌های کبوترخانه به تعداد زیاد، پل قدیمی رودخانه زاینده رود، چاه سلمان فارسی، مقبره عالم‌مجتهده و از استادان شیخ بهایی بانو حمیده، مسجد آقاصالح(حَصَله) مربوط به دوره قاجار، قلعه قدیمی طالجرد و … از اماکن متبرکه شهر اژیه امامزاده شهباز، مقبره شاه صفی الله، مقبره آخوند ملاشریف، مقبره آخوند ملاحیدر علی در داخل شهر، بقعهٔ بابا پیر محمد واقع در غرب اژیه و بقعهٔ متبرکهٔ حضرت امامزاده سیدمحمد که در کیلومتر ۳ جادهٔ اژیه به ورزنه قرار دارد و بسیار مورد اکرام و احترام مردم است و در تمام ایام سال مخصوصاً روزهای زیارتی از اطراف و اکناف به‌ویژه از بخش‌های واقع در شرق اصفهان به این آستانه مبارکه جهت زیارت و سیاحت روی می‌آورند و با توجه به امکانات موجود این آستانه از قبیل آب، برق، زائر سرا، سرویسهای بهداشتی و استخر شنا و پارک‌های بزرگ و مشرف بودن به فضای سبز اطراف اغلب زائرین شب‌ها در کنار مرقد مطهر بیتوته می‌نمایند.

وضعیت فرهنگی اژیه

از بعد از سال ۱۳۵۷ افرادی از اژیه به مناصب بالای کشوری دست یافته و زمینه ساز ارتباط اژیه و مردم آن با سیاست و سیاستگران شدند. از اینرو مردم اژیه به‌طور عموم آشنا و نیز مرتبط با جریانات و جریان سازان مسائل روز کشور هستند.

وضعیت اقتصادی اژیه

از نظر وضعیت اقتصادی، با توجه به وجود رودخانهٔ زاینده‌رود و زمین‌های حاصلخیز، شغل اغلب مردم این شهر کشاورزی و دامداری است و گرچه مستعد تولید هرگونه محصولی می‌باشد ولی عمده محصولات کشاورزی شهر اژیه شامل گندم، جو، چغندر قند، پنبه و علوفه است. در سال ۱۳۷۴ این شهر از نظر تولید و تحویل گندم به سیلو در سراسر کشور مقام اول را کسب نمود. صنایع دستی و قالی‌بافی یکی دیگر از منابع درآمد مردم این شهر است.

وضعیت جمعیت فعال شهر اژیه بدین شکل می‌باشد:

فعال اقتصادی ۴۴ درصد،

شاغل ۴۱ درصد.

هواشناسی و وضعیت آب‌وهوایی اژیه

شهر اژیه دارای آب‌وهوای خشک بیابانی و از لحاظ اقلیم‌شناسی قبلی خشک می‌باشد و به علت مجاورت با کویر دارای شرایط کویری یعنی تابستان‌های گرم و زمستان‌های سرد است. رطوبت نسبی در اواخر ساعات شب و صبح‌ها بیشتر از سایر ساعات شبانه‌روز است و قبل از طلوع آفتاب به حداکثر و بعدازظهر به حداقل می‌رسد. ماه‌های مرداد و شهریور خشک‌ترین ماه‌های سال در این شهر به‌شمار می‌آیند. جهت وزش بادهای غالب نیز از غرب به شرق می‌باشد. درجه حرارت روزانه ۱٫۱۲ درجهٔ سانتیگراد و میانگین حداکثر درجه حرارت در تیرماه ۳۷ درجهٔ سانتیگراد و میانگین حداقل در آذرماه ۶٫۵ درجهٔ سانتیگراد است.

جاذبه‌های اژیه

با توجه به تبدیل تالاب گاوخونی و شهر گردشگری و تاریخی ورزنه به مرکز توریستی و گردشگری و اعزام گردشگران و توریست‌ها جهت بازدید از تالاب گاوخونی و به لحاظ بُعد مسافتِ مرکز استان تا باتلاق و ضرورت استراحت در بین مسیر، به نظر می‌رسد شهر اژیه به لحاظ داشتن جاذبه‌های طبیعی و خصوصاً مسیر رودخانه و پارک ساحلی و استحقاق سرمایه‌گذاری در امر ساخت پلاژ در غالب طرح پردیس یا توسط نهادها و سازمان‌های دولتی و افراد حقیقی و شناساندن ابنیهٔ تاریخی خصوصاً برج‌های کبوترخان به بازدیدکنندگان از طول مسیر رودخانه و تالاب گاوخونی زمینهٔ جذب اردوهای تفریحی، فرهنگی، سیاحتی و زیارتی و همچنین توریست‌های داخلی و خارجی به منطقه بیشتر فراهم شود. گفتنی‌ست که در حال حاضر امامزاده طالجرد که در مسیر ۳ کیلومتری جادهٔ اژیه به ورزنه واقع شده‌است از نظر پذیرایی و استراحت مسافران بهترین مکان بوده و کلیهٔ امکانات لازم برای مهمانان از نظر بیتوته کردن در شب، سرویس‌های بهداشتی، فضای سبز، استخر شنا، تلفن، قهوه‌خانهٔ سنتی و سایر موارد را دارد. .

منابع

  • مختصات و ارتفاع
  • وب‌گاه ریسمون

خاطرات شما از سفر به اژیه نگارش خاطره

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این شهر سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.