معرفی و اطلاعات کامل شهر رودسر

2.1K

رودسر

دربارهٔ رودسر: نام:آنچه در مورد وجه تسمیه این شهر می‌توان بیان نمود؛ این است که رودسر در قرون گذشته « هوسم» نامیده می‌شو...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی شهر رودسر

رودسر

دربارهٔ رودسر:

  • نام:آنچه در مورد وجه تسمیه این شهر می‌توان بیان نمود؛ این است که رودسر در قرون گذشته « هوسم» نامیده می‌شود و حاکم (بیه پیش)در قرن هشتم هجری هوسم را که در جریان سوانح طبیعی ویران شده بود بازسازی کرد و بعد آن را رودسر نامید. گویا دلیل نامگذاری هوسم  به رودسر اشتغال مردم به کشتی سازی  و رونق تجاری  و کسب مردم از طریق کشتی به باکو  و بندر انزلی بود.
  • رودسر از منظر تاریخ: مقدسی قدیمی‌ترین تاریخ نگار  کشورمان در سال 375 ه.ق هوسم را با بازاری خوب که مسجد جامعی بزرگ نزدیک مقر حاکم  قرار دانسته وصف نموده است.وی در ادامه اضافه نموده که رودخانه ای پر آب از شهر هوسم می گذرد و دارای پلی از قایق می‌باشد . این ناحیه مرکز اقامتگاه حاکم علوی «داعی محمد حسن الا طروش» که در نیمه دوم قرن سوم هجی  بدون شناسایی خلیفه بغداد و بی اعتنا به او حکومت مستقلی در این ناحیه داشت به شمار می رفت. حمدالله مستوفی که به سال 470 هجری از هوسم دیدار کرده دربارهٔ این شهر می نویسد: « هوسم نزدیک دریا قرار داشته  و بندر کشتی هایی است که از گرگان؛ طبرستان و شیروان می آیند». رابینو که قریب 80 سال پیش از رودسر دیدار کرده ساکنان رودسر را چنین توصیف می‌کند: « مردم رودسر با ملایمت طبع و علاقمندی  به مذهب اسلام معروف می باشند. کرجی ها(قایق بزرگ و کشتی کوچک) تقریباً تا نزدیکی ساحل می آیند و ماهی شور؛ ماهی دودی؛ همچنین قند؛ قماش و نفت  با خود از بندر انزلی به رودسر می آروند. بازرگانی برنج با روسیه توسط مسلمانان باکو در رودسر جریان دارد». اما اگر بخواهیم گذری کوتاه نیز بر تاریخ رودسر بیفکنیم باید این کار را از دوره رضا خان آغاز کنیم که بعد از  به قدرت رسیدن مناطق شمالی ایران که از نظر وی دارای اهمیتی خاص بود. بازسازی گردید که نمونه بارز آن در ساختمان قدیمی شهرداری  و مجموعه ساختمانهای قدیمی میدان شهرداری مشاهده نمود. این آثار در دوره حکومت فرزندش محمدرضا نیز حفظ گردید و پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی  تا به امروز  مورد مرمت قرار گرفته‌است.
  • مفاخر علمی و سیاسی:از مهم‌ترین مفاخر فکری  و فرهنگی این شهر نیز می توان  به وجود دانشمند بزرگی چون امام فخر رازی اشاره کرد. در کتاب جغرافیایی گیلان نوشته م.م لاهیجان می خوانیم که: از رودسر(هوسم) دانشمد بزرگی برخاسته مانند امام فخر رازی  و پدرش که هوسمی بوده‌اند.
  • جاذبه‌های گردشگری و تاریخی:منطقه بسیار پرجاذبه سفیدآب رحیم آباد رودسر و آبشار زیبای آن با چشمه‌های زلال و متعدد که ازکوههای پر برف سرچشمه گرفته و از میان جنگل‌های انبوه می‌‌گذرد. قله بلند قامت سماموس(آسمان کوه) (سمان کوه)که بلندترین قله گیلان و با قامتی به درازای3620متر بالاتر از سطح دریا، بر جلگه سرسبز رودسر تکیه کرده و عاشقانه به دریا می نگرد. رودسز از جمله معدود شهرهایی است که فاصله میان کوه و دریا در آن بسیار اندک است. چشمه زیبا و خروشان آسمان رود واقع در ۴۵ کیلومتری رحیم آباد رودسر در منطقه اشکورات علیا، منطقه سرسبز و فوق العاده دیدنی اشکورات با طبیعتی بکر، ساحل بسیار زیبا و آرام رودسر به طول ۴۰ کیلومتر هرساله پذیرای خیل مشتاقان دریا می‌‌باشد. منطقه جنگلی و کوهستانی سرولات (در چابکسر) بارودی بسیار پرآب و زلال که نزدیکی آن به دریا، یک شاهکار طبیعت می‌‌باشد چشمه آب معدنی سجیران واقع در روستای جیرک در یک مسیر کوهستانی و در لابلای جنگل انبوه که دارای خواص فوق العاده شفابخش و مفید برای بیماری‌های کلیوی، کبدی و گوارشی است. همچنین وجود غارهایی مربوط به انسان‌های ماقبل تاریخ در این منطقه حاکی از زندگی انسان‌های اولیه می‌باشد که می‌‌توان به غار دیارجان نزدیک آشورآباد و غار کبیران نزدیک گرمابدشت رودسر و غار سرد دره در روستای شاهیجان اشکور اشاره کرد.چشمه‌های متعدد  زیبا مانند دمکش در چابکسر، قلعه بندبن قاسم آباد، طبیعت بکر روستاهای کوهستانی کلاچای، عطر غلیظ شکوفه مرکبات که بهار را زمزمه می‌کنند، شادی اغواگری در جای جای طبیعت شهرستان رودسر پدید آورده. شالیزارها در هرفصل تن پوشی زیبا به بر می‌کنند و بر جذابیت جلگه و کوهستان می افزایند. چای در بهار گل‌های سفید می‌دهد و همچون زمانیکه با استکان آن را سرمی کشی، نوید رویش دوباره می‌دهد.
  • کشاورزی:از محصولات تولید شده در رودسر می‌‌توان برنج، چای، مرکبات، گندم، جو، فندق، گردو، حبوبات، گل گاوزبان و انواع سبزی و ابریشم را نام برد. تنوع و فراوانی در رودسر باعث گردیده تا بازار هفتگی آن که در روزهای یکشنبه دایر می‌‌گردد از رونق فراوانی برخوردار باشد. بافت چادرشب، لباس قاسم آبادی ،حصیر، جوراب پشمی، زنبیل، نمد بافی و تولید انواع سرامیک و سفال،نان تمیجان،کلوچه، ماهی سفید، کفال، کولی و... را نام برد که اغلب در یکشنبه بازار رودسر عرضه می‌‌گردد.
  • جغرافیا:رودسر از شمال به دریا، از جنوب به سلسله جبال البرز و از شرق به استان مازندران، شهرستان رامسر و از غرب به لنگرود منتهی می‌شود. شهرستان رودسر دارای چهار بخش مرکزی، کلاچای، چابکسر و رحیم آباد می‌‌باشد. قومیت مردم رودسر گیلک و به زبان گیلکی با لهجه بیه پیش (شرق گیلان) تکلم می‌‌کنند. مذهب مردم رودسر شیعه جعفری و اثنی عشری است رودسر در زمانهای قدیم به نام‌های کوتم و هوسم نامیده می‌شود و دارای تاریخ بسیار دوری می‌‌باشد.

منابع

خاطرات شما از سفر به رودسر نگارش خاطره

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این شهر سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.