معرفی و اطلاعات کامل شهر جالق

11K

جالق

جالق (به بلوچی: جالک) شهری در بخش جالق شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان ایران است. ...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی شهر جالق

جالق

جالق (به بلوچی: جالک) شهری در بخش جالق شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان ایران است.

جغرافیا

جالق که اسم اصلی آن گلشن می‌باشد یکی از مکانهای تاریخی و دیدنی استان سیستان و بلوچستان می‌باشد که از شرق به کشور پاکستان از غرب به سردشت و نهایتاً گشت و از جنوب و جنوب غرب به سراوان و از شمال غرب به خاش و میرجاوه منتهی می‌شود و دارای هشت قنات از جمله خوشاب وگوگن کشان دهمیر. از همه مهم‌تر اینکه قناتی به اسم سیوگی داشته که اگر همه آب قناتها جمع شوند به اندازه سیوگی نمی‌شدند متأسفانه در زمان حمله مغول به گلشن قنات سیوگی را از بین برد و نام جالق هم از آن زمان به بعد به آن اطلاق شد چون مغول ان شهر را تار و مار کرد. یکی از مهمترین حوادث تاریخی جالق در دوران قاجار و جنگ معروف سردارهندو و فرزندان یاراحمدخان است که با کشته شدن سردارهندو بدست فرزندان یاراحمد، لشکر هندوها سردار یاراحمد و همسرش را در اطراف گُشت به تنهایی یافته و به قتل رساندند. ازاین پس باهجوم فرزندان یاراحمد ومتحدانشان به قلعه جالق لشکر هندوها شکست سختی خورد که منجر به فرار از شهر و تصرف آن بدست بلوچها شد و این ماجرا سینه به سینه در میان بلوچها نقل می‌شود. (سردار بزرگ)

مردم

از طوایف مشهور شهر جالق می‌توان به طوایف: نعمت‌اللهی، بزرگزاده، ارباب، سپاهی، گمشادزهی، رئیسی، امراء، ملکزاده، فاضلی، ریگی، سالاری، ملازهی، ملازاده، چاکری و … اشاره کرد.

جمعیت

بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این شهر ۱۷٬۵۴۶ نفر (در ۳٬۵۶۶ خانوار) بوده‌است.

آثار تاریخی

از آثار تاریخی آن می‌توان قلعه شیشه‌ریز، مجموعهٔ گنبدهای کوهکن -قلعه دادمحمد- قلعه سردارشیرمحمد -قلعه سرکوه- کوه الله‌اکبر و خرابه‌های قدیمی شهر را نام برد.

منابع

خاطرات شما از سفر به جالق نگارش خاطره

  • جمعه, 10 آذر 1402

    خیلی خوبه ممنون از نویسنده

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این شهر سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.