19.9K
دهدز از شهرهای بختیاری نشین استان خوزستان است. این شهر در بخش دهدز از توابع شهرستان ایذه قرار گرفته و در سال ۱۳۸۵، تعداد ۳۵۰۰۰ نفر جمعیت داشتهاست. ...
دهدز از شهرهای بختیاری نشین استان خوزستان است. این شهر در بخش دهدز از توابع شهرستان ایذه قرار گرفته و در سال ۱۳۸۵، تعداد ۳۵۰۰۰ نفر جمعیت داشتهاست.
بیتوجهی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران بر انجام تعهدات قانونی در خصوص ترمیم راههای روستایی مستغرق در دریاچه سد کارون ۳، موجب غرق شدن یک مینیبوس و مرگ ۱۲ زن و کودک از روستائیان بختیاری بخش دهدز شهرستان ایذه در تاریخ ۹ مرداد ۱۳۹۲ شد. از زمان آبگیری سد کارون ۳ در سال ۱۳۸۳ و زیر آب رفتن پل قدیمی «گدار شهپیر»، روستائیان و عشایر بختیاری ساکن روستاهای «سادات حسینی» در شمال شرقی ایذه، در بنبست گرفتار شدهاند. شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران (آب و نیرو) به تعهدات خود برای احداث راههای روستایی که در اثر عملیات سدسازی تخریب شده و به زیر آب رفتهاند عمل نکرده و در عوض، با قرار دادن یدککش، اقدام به جابجایی مینی بوسهای حامل مسافر مینماید. ازسوی استاندار خوزستان یک روز عزای عمومی در ایذه اعلام شد این حادثه واکنش شدید نمایندگان مجلس را در پی داشت. حجت اله درویش پور نماینده مردم ایذه و باغملک از بیتوجهی وزارت نیرو به اخطارها انتقاد و وزارت نیرو را مقصر حادثه دانست هیچ دستگاهی مسولیت این حادثه را بر عهده نگرفت و حاضر به عذر خواهی از مردم داغدیده نشد. حتی استاندار خوزستان به ایذه نرفت. پس از تناقض گوییهای آشکار سرانجام سازمان آب و برق خوزستان راننده مینی بوس روستا را مقصر حادثه اعلام کرد. اما مسئولان انتظامی علت حادثه را «واژگونی لنج» اعلام کردند. رئیس قوه قضاییه ایران روز شنبه، ۱۲ مرداد غلامحسین محسنی اژهای، دادستان کل کشور را مأمور تحقیق دربارهٔ حادثه کرد. کمال موسوی، امام جمعه ایذه در خطبههای نماز جمعه ۱۱ مرداد به شدت از انجام نشدن وعده مسئولان انتقاد کرد و گفت به ایذه و مردم ایذه خیانت شد و مسئولین با بیتوجهی و بیمسئولیتی به ایذه خیانت کردند. همچنین وی گفت :
اسرائیل هم اینگونه غزه را در محاصره قرار نداده بود که برخی مسئولین وزارت نیرو و استانداری خوزستان و به خصوص مسئولین شرکت دولتی آب و نیرو، مردم دنباله رود و سادات برحق حسینی را در محاصره قرار دادند و هر از چند گاهی باید شاهد مرگ این عزیزان باشیم. اگر اجازه میدادند، امروز کفن پوش به صحنه میآمدم تا مسئولان در اهواز و تهران بدانند که بر مردم ایذه و دهدز چه میگذرد و دچار چه فلاکتهایی هستند
.
در اقدامی بیسابقه کمیتهای مستقل و غیردولتی گزارشی از حادثه منتشر کرد که ابعاد آن را به دور از سانسورهای معمول بررسی کرد.
این شهر دارای آب و هوای بسیار معتدل است و از جاذبههای گردشگری طبیعی و مصنوعی فراوانی از جمله کوهستان، جنگل، رودخانه، آبشار، سد، دریاچه و… برخوردار است.
از جاذبههای طبیعی دهدز میتوان به جنگلهای بلوط، آبشارهای متعدد همانند آبشار شیوند، کوه منگشت و… اشاره کرد. از جاذبههای مصنوعی آن نیز میتوان دریاچههای سد کارون ۳ و کارون ۴، سد و نیروگاه عظیم کارون ۳، سد و نیروگاه عظیم کارون ۴، پلهای قوسی شالو، شهرک توریستس زراس و… را نام برد. دشت بزرگ، کوه سفید، آبشار شیوند، باغهای لهبید، و حاجی کمال و روستای لنده و همچنین جنگل روحافزای بلوط بلند و کوه قارون و روستاهای اطراف ازجمله تفرجگاههای دهدز هستند. قالیبافی و گلیمبافی از هنرهای دستی عدهای از بانوان دهدز است.