رچان

232

رچان

روچان یا رُچان، روستایی از توابع بخش خَبر شهرستان بافت در استان کرمان ایران است. احتمالاً نام این روستا از واژه روچ به معنای روز گرفته شده‌است. ...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی روستای رچان

رچان

روچان یا رُچان، روستایی از توابع بخش خَبر شهرستان بافت در استان کرمان ایران است. احتمالاً نام این روستا از واژه روچ به معنای روز گرفته شده‌است.

جمعیت

این روستا در دهستان خبر (بافت) قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۷ نفر (۷۰ خانوار) بوده‌است.

مشخصات روستا

این روستا در ۳۶ کیلومتری جنوب دهستان خَبر قرار گرفته‌است. بر اساس شکل استقرار روستای متمرکز بشمار می‌آید که در بین دو تپه و در داخل یک دره کوچک قرار گرفته‌است. از ویژگی‌های خاص این روستا می‌توان به رشد گونه‌های گرمسیر (نخل) و سردسیری (گردو) در کنار هم اشاره کرد که دلیل آن قرارگیری این روستا در محل تلاقی دو اقلیم ایران-تورانی و خلیج- عمانی می‌باشد. این روستا در داخل پارک ملی خبر قرار گرفته‌است و پنج تکه پناهگاه حیات وحش در درون پارک ملی خبر نیز با نام همین روستا مشخص شده‌اند. این روستا با یک جاده خاکی به روستای خَبر متصل می‌شود.

منابع درآمد

اکثر مردم این روستا به دلیل نبود معیشت به شهرهای اطراف مهاجرت نموده‌اند و جمعیت ثابت این روستا را اکثراً افراد مسن تشکیل می‌دهند. منابع عمده درآمد این روستا شامل دامداری، زنبورداری، بهره‌برداری از محصولات مرتعی مانند گیاهان دارویی، برداشت بنه و بادام کوهی و بمیزان بسیار ناچیز باغداری و زراعت می‌باشد.

منابع آب

منابع آب این روستا از دو چشمه بسیار کم‌آب در قسمت شمال شرقی روستا تأمین می‌شود که با به وسیلهٔ لوله‌کشی به باغات هدایت می‌شود.

پروژه گردشگری پارک ملی خبر

مکانیابی این پروژه در نزدیکی همین روستا صورت گرفته‌است و چند هکتار زمین و مقداری از حقابه مردم این روستا نیز جهت انجام پروژه خریداری شده‌است.

حیات وحش

پارک ملی خبر و پناهگاه حیات وحش روچون زیستگاه جانورانی نظیر کل و بز، قوچ و میش، آهو، پلنگ، شاه روباه، کفتار، گرگ، کارآکال، شغال، تشی، خرگوش، خارپشت، رودک عسل خوار، گورکن و …به همراه پرندگانی نظیر عقاب طلایی، عقاب دو برادر، شاهین، هوبره، کبک، تیهو، پری شاخ، قمری معمولی، باقرقره، سینه سیاه، دلیجه و… می‌باشد.

پوشش گیاهی

تیپ غالب پوشش گیاهی اراضی اطراف این روستا درمنه می‌باشد.

منابع

  • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.

خاطرات شما از سفر به رچان نگارش خاطره

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این روستای سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.