قرمزخلیفه سفلی

324

قرمزخلیفه سفلی

قرمزخلیفه سفلی روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان میاندوآب در استان آذربایجان غربی ایران است و در شمال شرقی این شهرستان به فاصله ۱۲ کیلومتری آن قرار د...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی روستای قرمزخلیفه سفلی

قرمزخلیفه سفلی

قرمزخلیفه سفلی روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان میاندوآب در استان آذربایجان غربی ایران است و در شمال شرقی این شهرستان به فاصله ۱۲ کیلومتری آن قرار دارد.

این روستا در دهستان زرینه‌رود قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ این روستا دارای ۱۲۷ خانوار با جمعیتی حدود ۵۸۰ نفر می‌باشد که همگی به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می‌کنند. مردم این روستا در سال ۱۳۶۲ برق‌کشی شد و در سال ۱۳۷۷ آب آشامدنی بهداشتی برقرار گشت و در سال ۱۳۸۰ به تلفن مجهز شد و در زمستان سال ۱۳۸۹ گازکشی شد.

این روستا از شمال به قرمزخلیفه علیا، از جنوب به روستاهای شهرستان ملکان از شهرهای استان آذربایجان شرقی من جمله روستای لکلر، روستای تپه و غیره و از غرب به جارچلو مشرف می‌باشد.

از مکانهای دیدنی این روستا تپه معروفی است که در جنوب روستا یه سمت حریم استان آذربایجان شرقی قرار گرفته‌است و در دل این تپه امامزاده ای مدفون است.

آدرس این روستا جاده روبروی ایست بازرسی میاندوآب دوازده کیلومتری به سمت شهر چهاربرج می‌باشد.

منابع آبی شهر

این روستا دارای دو رودخانه فصلی می‌باشد که عبارتند از:

  • رودخانه لیلان چای: از کوه‌های سهند سرچشمه می‌گیرد این رودخانه از دو شاخه اصلی تشکیل شده یکی بنام بلوک آباد و دیگری بنام سراجو چای که در محلی بنام روستای کوسه صفر بهم می‌رسند و تشکیل لیلان چای را می‌دهند و بعد این دو رودخانه به سمت جنوب غربی حرکت کرده و در روستای باغچه دیزج شاخه‌های کوچکی هم از روستای تبه اغبلاغ را دریافت کرده و پس از عبور از روستای قوشقیه جیغالو و شیرین کند و سپس روستای قرمز خلیفه سفلی در داخل شهر میاندوآب وارد زرینه رود (جیغاتی) می‌شود.
  • رودخانه منشعب از زرینه رود: بعد از جدا شدن از رود بزرگ زرینه رود و گذر از روستاهای مختلف وارد این روستا شده و در نهایت به سمت چهاربرج و فسندوز حرکت کرده و وارد دریاچه ارومیه می‌گردد.
  • مناظر دیدنی و تاریخی

    زیارتگاه امام زاده، تپه معروف قرمز خلیفه، مسیر سرسبز و حاصلخیز این روستا به شهرستان ملکان از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی این روستا به‌شمار می‌آیند.

    آب و هوا

    آب و هوای روستا مثل شهرهای خیلی نزدیک از جمله ملکان تحت تأثیر جریان‌های آسیای مرکزی، اقیانوس اطلس، دریای خزر، دریای سیاه و دریای مدیترانه قرار می‌گیرد. جریان‌های آسیای مرکزی در فصل‌های بهار، پاییز و زمستان موجب بارندگی و گاهی برف می‌شوند. جریان‌های اقیانوس اطلس و دریای خزر (بادهای خزری) بیش‌تر در منطقهٔ ارسباران موجب بارش می‌شوند و گهگاهی مناطق جنوبی‌تر را نیز تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهند. جریان‌های دریای سیاه و دریای مدیترانه (بادهای سفید) در فصل‌های بهار و زمستان موجب بارش می‌شوند.

    کشاورزی و دام داری

    قرمز خلیفه به سبب حاصل خیزی خاک و مساعد بودن اوضاع جوی و دسترسی آسان به آب‌های سطحی و زیرزمینی مرکز کشاورزی مهمی است که عمدهٔ محصولات آن غلات، میوه به ویژه انگور، صیفی جات و سیب زمینی است. دام داری و پرورش طیور نیز در این روستا اهمیت زیادی دارد و انواع فراورده‌های دامی نظیر لبنیات، پوست و پشم از جمله محصولات این روستا است. پرورش دام در این بخش بیش تر شامل: گاو، گوسفند و بز بوده که توسط روستاییان صورت می‌گیرد و به صورت گوشت یا دام زنده به سایر نقاط ارسال می‌شود. علاوه بر آن پرورش طیور به دو شیوه سنتی و صنعتی شامل: پرورش مرغ، خروس رواج دارد .

    منابع

  • پرش به بالا↑ «بانک اطلاعات تقسیمات کشوری». وبگاه رسمی وزارت کشور ایران. بازبینی‌شده در آبان ۱۳۸۹.
  • پرش به بالا به:۲٫۰ ۲٫۱ «جمعیت و خانوار شهرستان‌های کشور به ترتیب استان بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۰». مرکز آمار ایران. بازبینی‌شده در ۶ شهریور ۱۳۹۱.
  • http://www.geographic.org/geographic_names/name.php?uni=10327863&fid=2901&c=iran
  • https://tools.wmflabs.org/geohack/geohack.php?pagename=Qermez_Khalifeh-ye_Sofla&params=37_04_27_N_46_03_42_E_type:city(540)_region:IR
  • خاطرات شما از سفر به قرمزخلیفه سفلی نگارش خاطره

    خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این روستای سفر کند.
    برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.