معرفی و اطلاعات کامل شهر سرکان

5.9K

سرکان

سرکان یکی از شهرهای استان همدان در ایران است. این شهر در شهرستان تویسرکان و در جنوب دامنه‌های رشته کوه الوند واقع شده‌است. مختصات جغرافی...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی شهر سرکان

سرکان

سرکان یکی از شهرهای استان همدان در ایران است. این شهر در شهرستان تویسرکان و در جنوب دامنه‌های رشته کوه الوند واقع شده‌است. مختصات جغرافیایی سرکان ۴۸ درجه و ۲۷ دقیقه طول شرقی و ۳۴ درجه و ۳۶ دقیقه عرض شمالی است. ارتفاع متوسط آن از سطح دریا ۲۰۴۰ متر و مساحت شهر ۲٬۰۲۶ کیلومتر مربع است. کوتاه‌ترین راه تا مرکز استان ۱۰۱ کیلومتر و کوتاهترین فاصله با شهرهای مجاور ۷ کیلومتر است که با شهر تویسرکان می‌باشد.

جمعیت سرکان به‌دلیل مهاجرت ساکنین به شهرهای بزرگی مانند تهران، همدان و کرمانشاه و...تقریباً ثابت بوده (حدود ۵۴۰۰ نفر) و رشد نسبی بین سال‌های ۷۵-۳۵، سه صدم درصد بوده‌است. همچنین تراکم نسبی جمعیت در سرکان ۷٫۲۶۷۶ نفر در کیلومتر مربع به دست می‌آید که در مقایسه با استان (۹٫۶۲۸۸ نفر در کیلومترمربع، سال ۱۳۷۵) نشان دهنده کم بودن آن نسبت به استان می‌باشد.

در سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر 4081 و تعداد خانوارهای آن 1492 بوده‌است.

وجه تسمیه

سرکان از دو کلمه (سر) به معنی (راز) و (کان) به معانی (گنج،معدن،چشمه)می باشد ویابه نظر می‌رسد لفظ «سرکان» واژه‌ای کردی باشد و از دو واژهٔ «سَر» و «کان» به معنای سرِ چشمه تشکیل شده باشد اما به سبب تلفظ خاص گویش همدانی پیشوند سَر به سِر تبدیل شده‌است. یک ایران‌شناس آلمانی این واژه را «سَرخان» ضبط کرده و گفته‌اند که چون بر بالای سُرخ رود باشد پس بدان نسبت یافته‌است. همچنین «حسن ابن محمد قمی» (قرن ۴) در مورد قریه سرکان در قم می گوید: «چون اردشیر به بنای آن فرمود و آن را گفتند که در کدام موضع بنا نهیم گفت: «افراسَراکان» یعنی بر سر کوهی که از آن رودخانه می‌آید پس آن دیه را بنا کردند و سرکان نام نهادند.»

جغرافیا

شهر سرکان به فاصله حدود ۶ کیلومتری شمال غربی تویسرکان در دامنه کوه‌های الوند و در کنار رود خانه سرکان قرار دارد. شهر سرکان از شمال و شرق به کوهستان الوند، از جنوب به شهرستان تویسرکان و از غرب به شهرستان اسدآباد و شهر فرسفج محدود می‌شود. سرکان دارای آب و هوای ییلاقی و بسیار مطبوعی است و وجود انبوه درختان میوه وچشمه‌های پر آب سرکان را به یکی از زیباترین مناطق گردشگری استان تبدیل کرده‌است.

جاذبه‌های گردشگری

بارزترین جاذبه‌های این شهر باغهای زیبا و کوه‌های بلند آن است.آبشار اللو در بین کوهای سیاه کمر- پارک توریستی کمربسته نیز با چنارهایی کهن در این شهر قرار داردو اصلی‌ترین جاذبه این شهر آب و هوای شهر است که آب و هوای پاکی دارد

منابع

  • قطعه‌ای از بهشت

خاطرات شما از سفر به سرکان نگارش خاطره

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این شهر سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.