خانه / غذاهای محلی / خورش فسنجان

🍲 خورش فسنجان

خورش فسنجان از خورش‌هاي خوشمزه و سنتي ايران است. خورشي كه از گردو يا مغزهاي ديگر مثل فندق، پسته و بادام تهيه مي‌شود. در اين خورش از گوشت قرمز تكه‌اي يا چرخ‌كرده و گوشت انواع پرنده‌ها و حتي ماهي استفاده مي‌شود. اگر به شمال كشور سفر كرده باشيد، خورش فسنجان را با اردك يا غاز طبخ مي‌كنند كه بسيار هم خوشمزه است.
📊 سختی: 🟡 متوسط
👁️ بازدید: ۱,۷۴۳

🥘 مواد اولیه

مغز گردو چرخ شده 500 گرم
روغن مایع به مقدار لازم
مرغابی یا مرغ 1 عدد
پیاز داغ 4/1 پیمانه
آب 9 پیمانه
نمک به مقدار لازم
رب انار 3/1 پیمانه
شکر 3/1 پیمانه
آرد 3 ق.س

👨‍🍳 دستور پخت

مغز گردو را در روغن با حرارت ملایم تفت دهید. مرتب هم بزندی تا نسوزد و تلخ نشود. در ظرفی دیگر مرغابی را در روغن سرخ کنید. سپس به همراه گردو و پیاز داغ در ظرفی ریخته و آب و نمک روی آن بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید . زمانی که به جوش آمد حرارت را ملایم کرده و در ظرف را بگذارید. سه ساعت زمان دهید که بپزد. سپس رب انار و شکر را اضافه کرده نیم ساعت دیگر بپزد.آرد را در تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و تغییر رنگ دهد. سپس 2/1 پیمانه آب به آن اضافه کنید تا رقیق شده و به مواد بالا اضافه کنید و بگذارید جا بیفتد.
نکته ها : اگر خورش فسنجان را با مرغ می پزید باید دو ساعت از زمان پخت گردو بگذرد. پس از آن مرغ را اضافه کنید.
خورش فسنجان مجلسی را با مرغابی می پزند.
مقدار رب انار به غلظت آن بستگی دارد. چنانچه غلیظ بود میزان داده شده مناسب است. ولی اگر خیلی رقیق بود مقدار آن را چند برابر افزایش دهید.
شکر را می توانید مطابق ذائقه خود کم و یا زیاد کنید. البته مزه ملس مناسب ترین مزه برای فسنجان است.
خورش فسنجان

💬 نظرات و تجربیات کاربران

برای ثبت نظر باید وارد حساب کاربری خود شوید

ورود / ثبت‌نام
💬

هنوز نظری ثبت نشده است. اولین نفر باشید!