9.7K
مِهران شهری در استان ایلام ایران است که با زبان کردی ایلامی تکلم میکنند. مهران مرکز بخش مرکزی شهرستان مهران است. شهر مهران مرکز شهرستان مهران در ...
مِهران شهری در استان ایلام ایران است که با زبان کردی ایلامی تکلم میکنند. مهران مرکز بخش مرکزی شهرستان مهران است.
شهر مهران مرکز شهرستان مهران در ۱۰۰ کیلومتری جنوب غربی شهر ایلام
۱۰ تیر ماه ۱۳۶۵ سالروز آزاد سازی این شهر است.
شهر مهران در جنوب استان ایلام قرار دارد و به ۴ بخش فرخآباد، هرمز آباد، رستمآباد و بهین و بهروزان تقسیم میشود.
مهران از گذشتههای دور محل سکونت طایفه با نامهای بهین و بهروزان و صیفی زرگوش بودهاست. پیرامون آن از کشتزارهایی پوشیده شدهاست از جمله سوغات این شهر بامیه است که از رودخانههای کنجانچم و گاوی آبیاری میشود.
زبان مردم مهران لری شوهانی و کردی ایلامی است.
مهران در گذشته منصورآباد نام داشتهاست و در سال ۱۳۰۹ با تصویب فرهنگستان زبان فارسی به نام مهران نامگذاری شد.
خروجی مهران از فعالترین مرزهای رسمی ایران است که نزدیکی به شهرهای مذهبی کشور عراق این مرز را به یکی از مهمترین کانونهای آمد و شد زائران و صدور کالا به کشور عراق تبدیل کردهاست. مرز مهران در سال ۱۳۸۲ با پیشنهاد وزارت امور خارجه کشور از سوی سازمان ملل متحد به عنوان مرز بینالمللی شناخته شد.
شهر مهران فاصله نزدیکی با عتبات عالیات و کشور عراق دارد و فاصلهٔ این شهر با شهرهای مقدس عراق بدین گونه است.
است.
شهر مهران به دلیل قرار گرفتن در دشت و زمینهای حاصل خیز از حدود ۶دهه قبل بود که نخستین فرودگاه مهران به متراژ ۲۷۴ هکتار با طول باند ۱۵۰۰متر با کاربری هواپیماهای سمپاشی ساخته شد تا اینکه با منسوخ شدن پرواز این نوع از هواپیماها، کمکم این مکان به یک فرودگاه متروکه تبدیل شد. فرودگاه بینالمللی مهران روی باند مطالعات آبان ماه سال ۹۳بودکه مشاور ارشد رئیسجمهور در بازدید از این فرودگاه درمرز بینالمللی مهران خبر از احیاء و بازسازی دوباره آن داد.
امامزاده سید حسن بن موسی کاظم در ۵ کیلومتری شهر مهران یکی از زیارتگاههای این شهر بهشمار میآید. همچنین امامزاده علی صالح در بخش صالح آباد و ۴۵ کیلومتری شهر مهران و در جاده ایلام مهران قرار دارد.