معرفی و اطلاعات کامل شهر عنبرآباد

14.6K

عنبرآباد

عنبرآباد یکی از شهرهای استان کرمان است و مرکز شهرستان عنبرآباد است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۹۵ کشور حدود 90 هزار نفر است. ...

با سلام خدمت شما بیننده گرامی ! اطلاعات نمایشی در زیر از ویکی پدیا جمع آوری شده و ممکن است قدیمی یا صحیح نباشند. لطفا با نشر صحیح اطلاعات ما را یاری کنید.

معرفی شهر عنبرآباد

عنبرآباد

عنبرآباد یکی از شهرهای استان کرمان است و مرکز شهرستان عنبرآباد است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۹۵ کشور حدود 90 هزار نفر است.

جغرافیای شهری

عنبرآباد شهری است در ۲۵۷ کیلومتری جنوب استان کرمان که از شمال و غرب با شهرستان جیرفت، از جنوب با شهرستان‌های کهنوج و رودبار جنوب و از شرق با شهرستان‌های بم و ریگان هم‌مرز می‌باشد. طبق آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۰ جمعیت این شهرستان بیش از ۱۰۰ هزار نفر می‌باشد که شامل ۲ بخش مرکزی و جبالبارز جنوبی و ۳ شهر عنبرآباد، مردهک و دوساری می‌باشد. نکته جالب توجه در مورد این شهرستان این است که در طی سفرهای استانی دولت‌های نهم و دهم به این شهرستان، رئیس‌جمهور وقت، محمود احمدی‌نژاد، پس از قرار گرفتن در جایگاه سخنرانی خود و مشاهده انواع محصولات و میوه‌جات کشاورزی بر سر ذوق می‌آیند و می‌فرمایند: «نگین عنبرآباد بگین بهشت آباد». شهرستان عنبرآباد، شهرستانی که روزگاری به عنوان یکی از بخش‌های جیرفت به‌شمار می‌رفت، از جمله شهرستان‌های جنوبی استان کرمان است که با ۶۰۱ متر ارتفاع از سطح دریا از شمال به شهرستان‌های جیرفت و بم، از جنوب به کهنوج و رودبار جنوب، از خاور به بم و ریگان و از باختر به جیرفت منتهی می‌شود. شهرستان عنبرآباد با وسعت نزدیک به ۴۶۹۹ کیلومتر مربع برابر ۲/۶ درصد از پهنهٔ استان را به خود اختصاص داده‌است و در جنوب خاوری استان کرمان قرار گرفته‌است. عنبرآباد قلمرو عشایری چون جاویدان، رئیسی، هوشمند، منصوربهمنی، علیمرادی و … است. گفتنی است که در گذشته در این شهرستان، نوعی برج به نام «عنبر بو» کشت می‌شده که بوی طبخ آن در کوچه و محله می‌پیچیده و از کیفیت بالایی برخوردار بوده‌است. آیا بین برنج عنبر بو و عنبرآباد رابطه‌ای وجود دارد؟

آب و هوای شهری

این شهرستان دارای دو اقلیم گرم و نیمه مرطوب در نواحی باختری و گرم و خشک در نواحی خاوری است. آن‌گونه که گرمای آن در تابستان گاه به ۵۰ درجهٔ سانتی گراد می‌رسد، هرچند که در مناطق کوهستانی، هوایی سرد و معتدل دارد. بیشترین میزان بارندگی این شهرستان در زمستان و پاییز صورت می‌گیرد.

منابع آبی

مهم‌ترین جریان دائمی استان کرمان، یعنی هلیل رود، از باختر این شهرستان می‌گذرد و سد جیرفت، موقعیت مناسبی را برای کشاورزی این منطقه فراهم آورده‌است. رودخانه‌های عمدهٔ عنبرآباد عبارتند از: گمرکان، کغارکی و کویز. قریب به ۵۰۰ رشته قنات، ۱۶۳۷ دهنه چاه و بیش از ۱۰۰۰ چاه عمیق، تأمین‌کنندهٔ آب مصرفی این شهرستان است. معروف‌ترین بلندیهای آن: کاویکان، قلعه سلیمان، سورو، آب سکون، حجت آباد، متاع، خضر، گوهر و انتارک است.

آثار تاریخی

از جمله آثار باستانی و تاریخی این شهرستان می‌توان به تپه‌های باستانی باقی‌مانده از تمدن ارت (قدیمی‌ترین تمدن شهرنشینی شناخته شده در دنیا با قدمت پنج هزار سال) واقع در کنار صندل، مقبره سالار رضا در روستای گرم علیا، قلعه میرناصرخان در دوساری، قلعه ملک‌آباد در زاخت، قلعه سموران در رود فرق و … اشاره کرد. عنبرآباد ۱۰۰۰۰۰ هکتار عرصه جنکلی و ۶۰ هکتار فضای سبز دارد.

مراکز دیدنی و گردشگری

  • روستای کوشکمور که از جاذبه‌های آن می‌توان به کوه بزدوم و آبشارهای بکر و رودهای آن اشاره کرد. از دیگر جاهای دیدنی کوشکمور می‌توان به نهالستان‌های مرکبات آن اشاره کرد.
  • کوه علم شاه یا (بنه وان) از جاهای دیدنی طبیعی شهرستان عنبرآباد می‌باشد که بلندترین قله رشته کوه جبالبارز و جنوب شرقی استان کرمان می‌باشد.
  • آبشار رودفرق از دامنه جنوب غربی این کوه سرچشمه می‌گیرد.
  • آبشار سرندکوه درین
  • تپه‌های باستانی کنار صندل معروف‌ترین و قدیمی‌ترین تمدن دنیا نزدیکی این شهر قرار دارد.
  • بندر دوساری
  • قلعه سموران از سنگ‌های مرمر متمایل به قرمز ساخته شده و در فاصله ۳ کیلومتری شمال‌غربی روستای رودفرق شهرستان عنبرآباد بر بلندای کوهی احداث شده‌است. چاه نسبتاً عمیق قلعه با گذشت قرون متمادی و آسیب‌های فراوان هنوز عمق خود را حفظ کرده و طریقه سنگ چینی کناره‌های آن بسیار جالب توجه می‌باشد.
  • مجتمع كشاورزي ساسان مهيمي از مكانهاي ديدني اين شهرستان ميباشد
  • کوه‌های زیبا و سرسبز گمرکان با رودخانه پرآب
  • زیارت سید عبدالله یکی از نوادگان امام جعفر صادق در روستای نورک بخش جبالبارز جنوبی
  • باغات مرکبات شرکت کشت و صنعت جیرفت
  • روستای کوهستانی و زیبای درین
  • کوه زردزارچون درنزدیکی روستای جونسک و طبیعت زیبای روستای براورسان است که در منطقهٔ جبالبارز قراردارند.

طبیعت زیبای با مناظر زیبای منطقه جگورک مرکز رفاهی تفریحی و سکس والیته خیامی با تمامی امکانات اسکانی و خدمات پس از فروش

فضای سبز شهری

  • پارک لاله‌های گمنام

گونه‌های مهم گیاهی

وجود گونه با ارزش گیاهی جگ درخت بومی این منطقه واقع در اکثر مسیرهای دامنه‌های رشته کوه جبالبارز با توجه به منبع از درخت جگ در ساخت سقف تخت جمشید استفاده شده‌است. هم‌اکنون این درختان در روستای گمرکان،|کوشکمور|دسک، تیغ سیاه و میجان یافت می‌شود.

روستای تفریحی - گردشگری امجز؛ با طبیعت بسیار بکر و زیبا که در آینده نه چندان دور دسترسی‌های این روستا اصلاح و فراهم می‌شوند.

وب سایت‌های خبری

  • فرمانداری شهرستان

منابع

خاطرات شما از سفر به عنبرآباد نگارش خاطره

خاطره خود را برای دیگران بنویسید تا اگر کسی دوست داشت به این شهر سفر کند.
برای نوشتن خاطره ابتدا ثبت نام کنید.